UZROCI NASTANKA I MESTA POJAVLJIVANJA CELULITA

Do promena dolazi kada proces eliminacije štetnih produkata počne da usporava usled čega oni, zajedno sa vodom, stvaraju celulit. U osnovi svih faktora nastanka celulita je nezdrav način života: loša ishrana, nedovoljno unošenje tečnosti u organizam, prekomerna i nekontrolisana upotreba lekova, nepravilno disanje, fizička neaktivnost, dugo sedenje, tesna odeća i obuća, napetost, stres, zamor, UV zraci, uzimanje hormonske terapije... Svi ovi faktori dovode do poremećaja u organizmu što rezultuje zadržavanjem svih štetnih materija. Celulitom su najčešće napadnuta bedra, butine i sedalni deo, zatim dolaze kolena, listovi, gležnjevi, stomak, donji deo leđa, vrat, ruke...

MASAŽOM PROTIV CELULITA!

Eliminacija celulita podrazumeva dugotrajni proces na više polja, ali uz obavezne trajne promene u načinu života. Najefikasniji način uklanjanja celulita jesu masaže uz konzumiranje većih količina tečnosti. Manuelna anticelulit masaža jedan je od najbržih načina za uklanjanje celulita. Tretiranjem tačno određenih regija ubrzava se cirkulacija krvi i limfe čime se pospešuje razmena materija u organizmu i ubrzava izbacivanje štetnih, toksičnih materija koje utiču na stvaranje celulita. Obavezna je masaža stomaka radi eliminacije toksina i poboljšanja rada organa za varenje.

Kako je celulit uglavnom lociran 3-5 mm ispod površine kože, pritisak mora da bude doziran kako ne bi došlo do neželjenih efekata kao sto su podlivi, modrice i popucali kapilari. Shodno tome, prva anticelulit masaža se uvek radi subdozirano, tj. sa manjom silom. Kako kod postojanja celulita modrice nastaju i pri manjim pritiscima, klijent mora da naglasi ako oseća oštar i jak bol. Najviše je dozvoljeno osetiti tzv. prijatan, razdrmavajući bol.

Nezaobilazan deo anticelulit programa je i unos većih količina tečnosti i to vode ili nekog drugog napitka koji pospešuje drenažu i detoksikaciju organizma. Upotreba različitih gelova i krema protiv celulita može da doprinese bržem uklanjanju celulita ukoliko se koriste u kombinaciji sa masažom. Posebno se preporučuje upotreba anticelulitne kozmetike u fazi održavanja postignutih rezultata.

Kako je eliminacija celulita dugotrajan proces, kada se konačno ukloni mora se i dalje voditi računa o ishrani, unosu tečnosti, fizičkoj aktivnosti i nizu drugih činioca, kako bi se njegovo ponovno pojavljivanje sprečilo ili barem usporilo.

VAŽNO: Započetu seriju masaža možete iskoristiti mesec dana od datuma započinjanja iste. Sve masaže koje se ne iskoriste nakon tog perioda će biti poništene.

Masaža koja se ne otkaže minimum 1h ranije smatraće se iskorišćenom.

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih spa tretmana možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane