Uklanjanje dlačica potiče još od drevnih civilizacija. Potreba za glatkom kožom rasla je iz decenije u deceniju. Zašto je važno raspitati se kod kozmetičara koji vid depilacije je za Vašu kožu?

Na tržištu je dostupan veliki izbor preparata i aparata za kratkotrajno ili dugotrajno uklanjanje dlačica. Njihov intenzitet rasta zavisi od genetske predispozicije i hormona. Kako je koža naš najveći organ, izuzetno je važno voditi računa kod uklanjanja dlačica.

Protokolarno postoje regije koje se rade hladnim voskom i one koje se rade toplim voskom. Važno je da uvek postoji individualni pristup i izuzetak od pravila.

Takođe, važno je da se koža pripremi za depilaciju. Dan pre depilacije poželjno je uraditi piling, kako bi se mrtve ćelije skinule sa tela, i sve dlačice oslobodile. Takođe, nije poželjno vršiti depilaciju nakon intenzivnog sunčanja, koža je već dovoljno nadražena, tako da bi depilacija mogla da pogorša stanje kože i izazove iritacije. Takođe, nije poželjno raditi depilaciju dan pred odlazak na more. Slana voda će izazvati iritacije, koje se ogledaju kroz peckanje i osip.

Izuzetno je važno, svi voskovi kojima radimo su za jednokratnu upotebu. Tako čuvamo Vaše zdravlje. Kožu nakon depilacije hidriramo nežnim gelom koji ima umirujuće dejstvo.

Ukoliko imate dlačice koje su izuzetno tamne i jake, što iziskuje česte depilacije koje su izuzetno bolne, razmislite o trajnijem rešenju (fotoepilacija IPL - više o ovoj metodi pročitajte OVDE).

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih tretmana tela možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane