Za blistavu kožu, bez bora, ožiljaka i strija!

Tretman kože dermapenom, najučinkovitija je metoda potpunog podmlađivanja kože i neizostavan korak svih ozbiljnih procedura koje imaju za cilj vratiti mladalačku jedrinu lica i tela. Osim klasičnog anti-aginga i osvežavanja lica, indikacije za primenu pena su i duboki ožiljci, ispod nivoa kože(ožiljci od boginja, ožiljci od akni). Strije su takođe indikacija za primenu dermapena, jer su i strije vrsta kožnog ožiljka sa deficitom kolagena, pa kolagen indukcioni tretman dermapenom daje odlične rezultate.

Kako metoda deluje?

Nakon kontrolisane destrukcije kože mikroiglicama, organizam izbacuje oštećeni deo i stvara novi kolagen. Efekti toga su takvi da se narednih dana koža može sitno isperutati. U slededoj fazi organizam stvara faktore rasta, koji podstiču i ubrzavaju stvaranje kolagena i obnovu tkiva. Podstiče se razvoj novih kapilara, poboljšava prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranljivih materija, čime se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože. Tokom tretmana u koži se stvaraju mikrokanali i kroz njih u duboke slojeve ubacujemo hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge korisne materije, pri čemu se i do 1000 puta povećava prodiranje velikih molekula kroz kožu, a efekti ovog, ni po čemu se ne razlikuju od efekata koji se dobijaju nakon tretmana klasičnom mezoterapijom.

Za šta se dermapen koristi?

  • za podmladjivanje kože i uklanjanje površinskih nepravilnosti (bez obzira na regiju-lice ili bilo koji deo tela),
  • za ublažavanje bora, uključujudi one iznad usana i oko očiju,
  • za ublažavanje i uklanjanje strija,
  • za ublažavanje i uklanjanje tzv. proširenih pora,
  • za ublažavanje i uklanjanje ožiljaka od akni i
  • za ublažavanje hiperpigmentacije.

Kako se tretman izvodi?

Prilikom izvodjenja tretmana upotrebljava se aparat dermapen. Glava dermapena (ketridž) je sterilna i za jednokratnu upotrebu i sastoji se od tankih iglica od nerdjajućeg čelika. Preko detaljno očišćene kože nanosi se sterilan mezoterapijski koktel, čiji sastav zavisi od problema koji želimo da rešimo. Tretman se izvodi različitim tehnikama (prema tipu i stanju kože).

Koliko je tretmana potrebno, učestalost?

Broj i razmak izmedju tretmana zavisi od problema koji se rešava, a najčešde je to 3-5 tretmana s razmakom od 2- 4 nedelje.

Dermapen podstiče prirodnu regeneraciju kože, tako da se u nezi može koristiti i kontinuirano, bez pauze.


Kada se vide prvi rezultati?

Već nakon prvog tretmana vide se promene na koži, u vidu popravljanja teksture kože i smanjivanja površinskih oštećenja, ublažavanja bora i proširenih pora, ožiljaka, strija. Svakim danom rezultati su sve bolji i uočljiviji. Krajnji rezultat nakon poslednjeg uradjenog tretmana iz serije se vidi nakon 2 do 3 meseca, jer je toliko potrebno da se finaliziraju rezultati procesa koje dermapen u koži pokreće.

Da li je potreban oporavak nakon tretmana?

Tretman dermapenom je bezbedan i na koži ne ostavlja nikakve tragove osim prolaznog crvenila i blagog otoka neposredno nakon tretmana. Crvenilo se, u izuzetnim slučajevima može zadržati do 48h. Takođe, može biti pristuno i blago perutanje. U narednim satima (36 sati nakon urađenog tretmana), na kožu se nanosi samo produžena nega preporučena u salonu. Ne preporučuje se izlaganje kože intenzivnom znojenju i prašini (na primer šminkanje, pojačana fizička aktivnost, bazeni, saune, vreo tuš...), kao ni intenzivno izlaganje UV zracima (sunčanje se ne preporučuje minimum 15 dana od tretmana).

Postoje li nuspojave?

Tretman je apsolutno bezbedan. Ukoliko se ne poštuju gore navedene restrikcije, može se pojaviti kontaktni iritativni dermatitis koji nestaje nakon par dana.

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane