Za blistavu kožu, bez bora, ožiljaka i strija!

Tretman kože dermapenom, najučinkovitija je metoda potpunog podmlađivanja kože i neizostavan korak svih ozbiljnih procedura koje imaju za cilj vratiti mladalačku jedrinu lica i tela. Osim klasičnog anti-aginga i osvežavanja lica, indikacije za primenu pena su i duboki ožiljci, ispod nivoa kože(ožiljci od boginja, ožiljci od akni). Strije su takođe indikacija za primenu dermapena, jer su i strije vrsta kožnog ožiljka sa deficitom kolagena, pa kolagen indukcioni tretman dermapenom daje odlične rezultate.

Kako metoda deluje?

Nakon kontrolisane destrukcije kože mikroiglicama, organizam izbacuje ošteĆeni deo i stvara novi kolagen. Efekti toga su takvi da se narednih dana koža sitno isperuta, a dobijeni rezultat je sličan rezultatu koji se dobija nakon hemijskog pilinga kože, pri tom je sve bezbolnije i bezbednije. U slededoj fazi organizam stvara faktore rasta, koji podstiču i ubrzavaju stvaranje kolagena i obnovu tkiva. Podstiče se razvoj novih kapilara, poboljšava prokrvljenost kože, omoguĆava bolji dotok kiseonika i hranljivih materija, čime se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože. Zato što se u koži nakon tretmana stvaraju mikrokanali, moguće je u duboke slojeve ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge korisne materije, pri čemu se i do 1000 puta povećava prodiranje velikih molekula kroz kožu, a efekti ovog, ni po čemu se ne razlikuju od efekata koji se dobijaju nakon tretmana klasičnom mezoterapijom.

Za šta se dermapen koristi?

- za podmladjivanje kože i uklanjanje površinskih nepravilnosti (bez obzira na regiju-lice ili bilo koji deo tela)

- za ublažavanje bora, uključujudi one iznad usana i oko očiju

- za ublažavanje i uklanjanje strija

- za ublažavanje i uklanjanje tzv. proširenih pora

- za ublažavanje i uklanjanje ožiljaka od akni

- za ubacivanje u kožu aktivnih mezoterapijskih koktela

Kako se tretman izvodi?

Prilikom izvodjenja tretmana, upotrebljava se dermapen, aparat koji ima 12 mikro igala. Same iglice napravljene su od nerdjajudeg čelika, a glava pena je sterilna i za jednokratnu upotrebu. Preko detaljno očišćene kože, prelazi se u tri pravca horizontalno, vodoravno i dijagonalno, a nakon toga nanosi sterilan mezoterapijski koktel, čiji sastav zavisi od problema koji se rešava.

Koliko je tretmana potrebno, učestalost?

Broj i razmak izmedju tretmana zavisi od problema koji se rešava, a najčešde je to 3-5 tretmana s razmakom od 2- 4 nedelje!

Kada se vide prvi rezultati?

Već nakon prvog tretmana vide se promene na koži, u vidu popravljanja teksture kože i smanjivanja površiinskih oštedenja, ublažavanja bora i proširenih pora, ožiljaka, strija. Svakim danom rezultati su sve bolji i uočljiviji. Procesi obnove u koži dešavaju se još nekoliko meseci. Krajnji rezultat, nakon poslednjeg uradjenog tretmana se vidi nakon 2 do 3 meseca, jer je toliko potrebno da se finaliziraju rezultati procesa koje dermapen u koži pokreće.

Da li je potreban oporavak nakon tretmana?

Tretman dermapenom je bezbedan i na koži ne ostavlja nikakve tragove osim prolaznog crvenila i blagog otoka neposredno nakon tretmana. Crvenilo se, u izuzetnim slučajevima može zadržati do 48h, pa je najbolje tretman planirati pred vikend. U narednim satima (48 sati nakon urađenog tretmana), na kožu ne treba nanositi ništa i ne preporučuje se šminkanje, aktivna fizička aktivnost, bazeni, saune, vreo tuš, izlaganje UV zracima (sunčanje se ne preporučuje minimum 1 mesec od tretmana). Kreme sa zaštitnim faktorom su obavezni deo dnevne nege kako u letnjim tako i u zimskim danima. Nakon tog vremena nastavlja se sa uobičajenom negom.

Postoje li nuspojave?

Tretman je apsolutno bezbedan.

Cene ovog i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane